Pere Arquillué

 

Actor d’una extensíssima trajectòria tant en teatre com en cinema i televisió. En actiu des de 1990, durant els últims anys destaca la seva participació en Un enemic del poble, dirigida per Miguel del Arco; Qui té por de Virginia Woolf?, dirigida per Daniel Veronese; Cyrano de Bergerac, dirigida per Oriol Broggi; Copenhaguen, dirigida per Ramon Simó, i L’arquitecte, dirigida per Julio Manrique. Ha treballat també sota la direcció de Xavier Albertí, Sergi Belbel, Calixto Bieito, Rafel Duran, Lluís Homar, Ariel García Valdés, Joan Ollé, Rosa M. Sardà, Josep M. Flotats, Georges Lavaudant, Àlex Rigola, Carlota Subirós i Gerardo Vera, entre d’altres.

En l’àmbit del cinema, ha participat en una quinzena de pel·lícules sota les ordres de Ventura Pons, Josep M. Forn, Carlos Saura i Fernando León de Aranoa, i més recentment, Lalo García (Siete pasos y medio) i Nacho García Velilla (Que se mueran los feos).

En televisió destaca en els últims anys la seva participació en les sèries La Riera, Cazadores de hombres i Mar de fons, i en tv movies com El pallasso i el Führer i L’estratègia del cucut, entre d’altres.

Ha rebut una desena de premis, entre els quals destaquen tres Premis Butaca al millor actor de teatre (2008, 2011 i 2012), dos premis de la Crítica Teatral a la interpretació (1997 i 2009), el Premi Ciutat de Barcelona 2011, el Premi Nacional de Cultura (teatre) el 2011 i el premi Jordi Dauder de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida (2013).