Cesc Gay

Autor i director

Cesc Gay (Barcelona, 1967) és un cineasta i guionista que destaca per un llenguatge cinematogràfic molt personal i una profunda mirada sobre els personatges que retrata. És considerat un dels cronistes més aguts de les classes mitjanes urbanes.

Estudia cinema a l’EMAV (Escola Municipal d’Audiovisuals de Barcelona). Debuta com a director l’any 1998, al costat de l’argentí Daniel Gimelberg, amb l’obra Hotel Room. L’any 2000 adapta i duu al cinema l’obra de teatre Krámpack.

Ha escrit i dirigit els llargmetratges: Una pistola en cada mano (2012), V.O.S. (2009), Ficció (2006) i En la ciudad (2003), amb els quals ha aconseguit el reconeixement internacional pel seu treball.

L’any 2015 estrena el seu vuitè treball, Truman, la pel·lícula és rebuda amb una gran acollida per part del públic i la crítica, i és premiada entre d’altres amb cinc Premios Goya, incloent les categories de millor guió, direcció i pel·lícula.

Ha rebut nombrosos premis, entre els quals destaquen el Premi Nacional de cinema, concedit per la Generalitat de Catalunya (2007), el Premi Signis del Festival Internacional de Mar del Plata (2007), el Premi Ciutat de Barcelona (2000), el First Golden Tesafilm Award del Filmfest Hamburg (2000), el Premi Fipresci del Chicago Internacional Film Festival (2000) i el Premi Especial de la Joventut del Festival de Canes (2000).

Amb l’obra Els veïns de dalt, debuta com a autor i director teatral.